Complexe plugins vergen studie, dus tijd en geld

Een plugin installeren is natuurlijk zo gedaan. Maar deze ook op juiste wijze configureren en gebruiken is bij sommige plugins een project op zichzelf. Een voorbeeld.

WooCommerce en GravityForms

Een voorbeeld van een complexe plugin is WooCommerce. Met WooCommerce kan je binnen een WordPress omgeving een volledige webshop maken. Dus inclusief o.a. het registreren van klanten, het laten verrichten van betalingen, het bijhouden van de voorraad, het vesturen van facturen, het bijhouden van de orderstatus en tijdelijke aanbiedingen.

formuleWooCommerce is een omgeving op zichzelf, welke met zogenaamde add-ons kan worden uitgebreid. Als er bijvoorbeeld sprake is van complexe producten die nogal wat opties bevatten en dus rekenwerk, dan kan de zogenaamde GravityForms add-on worden geïnstalleerd. Dat is een koppeling tussen de GravityForms plug-in en WooCommerce.

Uren en kosten

Dergelijke combinaties vergen nogal wat studie en dus tijd om het geheel goed te gebruiken. Het maken van een inschatting voor de hoeveelheid uren is op voorhand bijna niet te doen.

Bij opdrachten voor opdrachtgevers is het in zo een situatie zinvol een afweging te maken tot het tonen van één of twee demo-producten, gevolgd door een training, of alles zelf tot een complete webshop realiseren. Opdrachtgevers hebben in WordPress omgevingen en dus ook rondom plug-ins vaak het idee ‘dat moet toch makkelijk kunnen’. Een vergissing die vaak resulteert in onderlinge frustraties. Maak dus goede afspraken vooraf.

mijnnieuwsmarkt.nl omvat de opleidingsactiviteiten van LUIT.nl